lauantai 29. huhtikuuta 2017

Lapin Vasemmistonuoret: Puoliväliriihen opintotukiratkaisut ovat tekopyhiä!


Lapin Vasemmistonuoret katsoo, että Sipilän hallituksen puoliväliriihen päätökset kohdistuvat ikävästi jälleen pienituloisiin ja erityisesti opiskelijoihin. Hallitus on ilmoittanut nostavansa perheellisten opiskelijoiden opintotukea 75 euroa kuukaudessa huoltajakorotuksella. Samanaikaisesti opintorahaa on aiemmin laskettu 86 euroa kaikilta opiskelijoilta, jotka ovat aloittaneet opintonsa 1.8.2014 tai sen jälkeen.

Myös vuoden alusta voimaantulleessa asumislisäuudistuksessa opiskelijoiden opintotuen asumislisä yhdistettiin yleiseen asumistukeen, mikä voi johtaa joillakin opiskelijoilla asumislisän menettämiseen.

“Sipilän hallituksen on lopetettava opiskelijoiden ruoskiminen ja peruttava välittömästi opintotukeen kohdistuneet leikkaukset. Lapin Vasemmistonuoret katsoo hallituksen harjoittaman politiikan olevan imagon kiillottamista sumuttaen samalla leikkausten todelliset kokonaisvaikutukset huoltajakorotusten kaltaisilla myönnytyksillä.” toteaa Lapin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Öman.

Puoliväliriihessä opintotuen määrärahalisäyksiä tehtiin 10 miljoonaa euroa, vaikka määrärahoja aiemmin on leikattu 112 miljoonaa euroa. Tämänkaltaiset leikkaukset viivästyttävät entisestään opiskelijoiden valmistumisaikoja, lisäävät eriarvoisuutta ja pitkittävät nuorten pääsemistä työelämään. Lapin Vasemmistonuoret muistuttaa, että tällaisiin päätöksiin voidaan vaikuttaa äänestämällä toisin seuraavissa eduskuntavaaleissa.


Lisätietoja:

Jussi Öman
Lapin Vasemmistonuorten puheenjohtaja
0407314145

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti