sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Lapin Vasemmistonuoret grillasi Sipilää RovaniemelläLapin Vasemmistonuoret kävi grillaamassa pääministeri Juha Sipilää Rovaniemellä. Pääministeri vieraili lauantaina erilaisissa keskustelutilaisuuksissa Enontekiöllä, Ivalossa ja Rovaniemellä. Rovaniemellä Keskustan toritapahtumassa ja ravintola Zoomitin keskustelutilaisuudessa vallitsi jopa hurmoksellinen ilmapiiri ja äänestäjät osoittivat yksioikoisen tukensa Sipilän talouspoliittiselle linjalle. 

Lapin Vasemmistonuoret kysyi pääministeriltä kuinka hän voi moraalisesti perustella opintotuen heikentämistä ja kuinka julkisen sektorin palkka-ale työehtojen heikennyksineen kasvattaisi ulkomaankauppaa. Hallitus on yksiselkoisesti linjannut viennin tyrehtymisen olevan suurin haaste talouskasvulle. Kumpaankaan kysymykseen emme saaneet suoraa vastausta.

Sipilä perusteli opintotukeen kohdistuvia leikkauksia liian suurella työttömyysprosentilla ja tyrehtyneellä verovirralla. Sipilän mukaan Suomella ei ole tällä hetkellä varaa nykyisenlaajuiseen sosiaaliturvaan. Vasemmistonuorten kysyessä syyttääkö pääministeri työttömiä opintotuen heikennyksistä, saimme pääministerin reagoimaan vihaisesti. Piikki osui selvästi arkaan paikkaan ja järjestö kyseenalaistaa pääministerin kritiikin vastaanottamiskyvyn. Hänen asemassaan kyetä perustelemaan provosoitumatta rivikansalaiselle ”kipeät, mutta pakolliset leikkaukset”.

Kysyttäessä miten julkisen sektorin palkkojen ja työehtojen polkeminen hyödyttää ulkomaankauppa, Sipilä vastasi ”Kyllä se hyödyttää”. Esitimme myös jatkokysymyksen: ”Koska palkka-ale on suora tulonsiirto työntekijöiltä työnantajille, kuinka voitte taata, että työnantaja investoi säästetyt eurot esimerkiksi uuteen työvoimaan, eikä nosta voittoja matalalla pääomaverolla tai osinkoina omiin taskuihin?”. Pääministeri sivuutti kysymyksen.

”Tilaisuuden perusteella voidaan tulkita, että poliittinen ilmapiiri Suomessa on tällä hetkellä hyvin ehdoton. Suurimpana haasteena näen täydellisen kyseenalaistamattomuuden hallituksen talouspolitiikkaa kohtaan”. Toteaa Lapin Vasemmistonuorten puheenjohtaja Jussi Öman

Lapin Vasemmistonuoret toteaa myös surullisesti, ettei tilaisuuteen osallistunut kansa ollut valmis pitämään kiinni aiemmin saavutetuista työehdoista ja sosiaaliturvasta. Järjestön mukaan minkäänlaista linjaa ei pidä purematta niellä. Hallituksen tuttu virsi ylivelkaantumisesta ja elvytyspolitiikan vaarallisuudesta on iskostunut kansan syviin riveihin ja lähes mitkä tahansa keinot ovat sallittuja säästöjen nimissä. Myös leikkaaminen kaikista heikoimmassa asemassa olevilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti