sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Puheenjohtajan tervehdys

Huomio toverit!

Lapin vasemmistonuoret tekee viimeisen ponnistuksen siirtyessään interwebin taikamaailmaan. Kapitalismin liukuvoide luistaa netissä, mutta sosialismin punainen käpälä nostaa tästä lähtien pohjoista ääntään punavihreän politiikan hengessä myös täällä. Sivuston tarkoitus on luoda pienen kynnyksen julkaisukanava kaikille avoimelle vasemmistolaiselle asia- sekä mielipidetekstille. Tietenkään pipo ei ole pohjoisen pakkasissa turhaan kiristämässä, vaan julkaisemme myös keveämpiä terveisiä ja mediaa.

Lapin Vasemmistonuoret:
  • Vasemmistonuorten pohjoisin ja toimialueeltaan laajin piirijärjestö
  • Vasemmistonuoret on poliittinen punavihreä nuorisojärjestö, joka toimii kaduilla ja kabineteissa. LaVanu myös tunturissa!
  • Pyrimme edistämään ihmisten välistä tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta, vaalimaan luonnon monimuotoisuutta, säilyttämään haja-asutusalueet asuttuina ja asettamaan ihmisarvon markkinavoimien edelle. 
  • Lapin Vasemmistonuorten toimintatapoja ovat mm.  mielenosoitukset, kansalaisjärjestötoiminta, erilaiset tapahtumat, kannanotot, kampanjat jne.

Piirijärjestö keskittyy tänä vuonna suuntaamaan äänensä valtakunnallisesti retuperällä rehottavan aluepolitiikan puolesta. Lappi on pinta-alaltaan valtava n. 1/3 maan pinta-alasta kattava maakunta. Kuntia yhdistävät pitkä historia ja kulttuuriperintö, samankaltainen elinkeinoelämä sekä yhteiset tulevaisuuden haasteet kuten poismuutto, pitkät välimatkat, koulutuspaikkojen lakkauttaminen ja vanheneva väestö. Seitsemän kansanedustajaa kahdestasadasta ei riitä mitenkään kantamaan oikeudenmukaisesti maantieteellisesti näin laajan alueen hyvinvointia. On selvää, ettei eteläläisillä ole ehyttä kokonaiskuvaa elämästä pohjoisessa. Lapin vasemmistonuoret vaatiikin eri vaalipiirien välisiin kansanedustajakiintiöihin muutoksia! Näissä tunnelmissa kohti loppukesää ja syksyn alkua!

-Jussi Öman/PJ Lapin Vasemmistonuoret

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti